De opmars van Belgisch voetbal

De opmars van het Belgisch voetbal is een interessant verhaal. Het is een verhaal van een stijgende lijn die de laatste jaren is ingezet en die de wereld heeft verrast. België is van een land dat lange tijd in de schaduw stond van andere Europese voetballanden, naar een land dat een van de beste teams in de wereld heeft. Zowel het nationale elftal heeft het de laatste jaren goed gedaan, maar voornamelijk de Jupiler League Pro doet het goed!

De opmars begon met het aantreden van Marc Wilmots als bondscoach in 2012. Wilmots was een van de meest ervaren coaches in het Belgisch voetbal en hij bracht een nieuwe energie en visie mee. Hij begon met het opbouwen van een nieuwe generatie van spelers, een generatie die de focus legde op technische vaardigheden, tactische discipline en fysieke kracht.

Dit team begon hun opmars met een knappe prestatie op het WK in 2014, waar ze de kwartfinales bereikten. Het volgende jaar werd het team nog sterker, met het winnen van de Europese titel en het bereiken van de halve finale van het WK. Daarna ging de opmars alleen maar verder, met het winnen van de laatste twee editie van de Nations League.

De laatste jaren is de opmars van het Belgisch voetbal ook zichtbaar in de prestaties van de clubteams. In 2018 won Club Brugge de Belgische titel en haalde het de finale van de Europa League. Ook in de Champions League werd een grote stap voorwaarts gezet. Club Brugge kwalificeerde zich voor de knock-outfase en Anderlecht kwalificeerde zich voor de groepsfase. Mooi om te zien dat steeds meer spelers in België op het vizier staan van scouts en ook steeds meer transfers plaatsvinden. Volg alles omtrent transfernieuws hier.

De opmars van het Belgisch voetbal is ook te zien in de prestaties van Belgische spelers. De laatste jaren hebben veel Belgische spelers een grote stap gemaakt in hun carrière. Eden Hazard, Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois zijn slechts enkele voorbeelden van spelers die de wereld veroverd hebben met hun spel.

De opmars van het Belgisch voetbal is een mooi verhaal dat de wereld heeft verrast. Het is een verhaal van hard werken, discipline en teamgeest dat heeft geleid tot een aantal van de beste teams en spelers in de wereld. Het is een verhaal dat de wereld nog lang zal herinneren.