De BeNeLiga

De BeNeLiga

Het Belgisch voetbal zit in de lift. De teams beginnen Europees gezien steeds beter te presteren en het nationale Belgische elftal heeft een top lichting met spelers als Hazard en de Bruyne. Sterker nog, dit team staat zelfs eerste op de wereldranglijst en dat is natuurlijk een geweldige prestatie aangezien we heel wat jaren niet aanwezig waren bij eindtoernooien. Echter is het niveau in de Belgische competitie voor clubs niet mega hoog. De topteams doen het de laatste tijd dus wel beter in de Europese competities, echter hebben de beste clubs uit België te weinig weerstand van de overige teams uit de competitie. De clubs uit Nederland zoals Ajax PSV, Feyenoord en AZ hebben hier ook last van. Juist daarom zijn er momenteel ideeën om de competities van Nederland en België samen te voegen. Dit zal ervoor moeten zorgen dat het niveau omhoog gaat. De meningen zijn hierover verdeeld en dat is natuurlijk niet gek. Mocht jij meer over dit idee willen lezen, lees dan de volgende alinea’s eens door. Heb jij zelf nog leuke ideeen over artikelen waar wij over kunnen schrijven, dan raden we het je aan om dit door te geven. Wij luisteren namelijk erg graag naar de wensen van onze trouwe lezers.

Zowel voor- als tegenstanders

Er zijn dus voorstanders en er zijn dus tegenstanders en dit is bij bijna alle ideeën wel het geval. Wanneer we kijken naar de BeNeLiga, dan zijn er zowel voor- als nadelen. Laten we beginnen met de nadelen. Op het moment dat beiden landen de competities bij elkaar gooien, dan zijn er meer topclubs die tegen elkaar spelen, dit is leuk en goed voor het niveau. Tevens kan er dan meer geld gevraagd worden voor de tv rechten en zullen er ook meer sponsors zijn, de clubs krijgen dus meer geld en dit is goed voor het niveau.

Wanneer we kijken naar de nadelen dan zien we er ook een paar. Supporters zullen bij uitwedstrijden langer moeten reizen. Tevens kan het zo zijn dat veel fans niks hebben met het andere land en de clubs. Wat ook zo kan zijn is dat jouw club in de tweede helft van de competitie speelt en daardoor bij de mindere clubs van beiden landen wordt geplaatst en dus opeens niet meer op het hoogste niveau speelt.

MEER TE WETEN KOMEN

Profvoetbal

nationale elftal

europees spelen