Profvoetbal in België

Profvoetbal in België

Het profvoetbal in België, wij Belgen weten er alles van, echter is het voor veel mensen een minder bekende competitie en dat is natuurlijk niet gek. Bij een topcompetitie denken we al snel aan Italië, Spanje, Frankrijk en Engeland. Dit neemt echter niet weg dat wij ook een zeer leuke competitie hebben. In België hebben we namelijk ook een aantal topclubs. Denk hierbij aan Anderlecht, Club Brugge en Royal Antwerp. Het leuke aan de competitie in België op het hoogste niveau is dat dit er net even anders aan toe gaat dan in de andere Europese competities. Zo speel je in België een groot gedeelte van de competitite tegen ieder team, echter is er aan het einde van de competitie een spannende ronde waarbij de competitie wordt ingedeeld, zo zijn er dan een aantal teams die tegen elkaar strijden voor een ticket in de Europa League, echter is er ook een kampioenspoule, hierin spelen de beste 6 clubs van het land een aantal keer tegen elkaar. In tijden van corona waren dit 4 teams.

Strijden om het kampioenschap

Laten we de kampioenspoule als voorbeeld nemen. De 6 teams die in deze poule terechtkomen spelen het laatste deel van de competitie alleen nog maar tegen elkaar en dit zorgt voor de beste wedstrijden. Tevens is dit enorm spannend want de punten die ieder team in het eerste deel van de competitie heeft gekregen worden gehalveerd. Dit zorgt ervoor dat de teams qua punten weer dichter bij elkaar komen en dit er weer meer spanning is. Echter zijn er ook veel mensen die dit systeem niet eerlijk vinden. Zo kan het zo zijn dat jij in het seizoen eigenlijk meer punten hebt behaald dan de concurrenten, maar je alsnog geen kampioen wordt, voor beide meningen valt natuurlijk wat te zeggen.

Een competitie met Nederland

Momenteel zijn er plannen om een nationale competitie met Nederland te beginnen. Hierbij spelen de beste teams van België en van Nederland tegen elkaar in een competitie. Zo wil men ervoor zorgen dat het niveau van de competitie omhoog gaat en dat beide landen samen voor een competitie kunnen zorgen dat bij de Europese top gaat horen. Nu beiden landen apart een competitie hebben, hebben de topteams eigenlijk te weinig weerstand en dit is weer niet goed voor hun niveau op het moment dat zij Europees voetbal spelen. Ook over dit idee zijn de meningen verdeeld en het is nog maar de vraag of deze competitie er gaat komen.

MEER TE WETEN KOMEN

De BeNeliga

nationale elftal

europees spelen