Als Belgisch team Europees spelen

Als Belgisch team Europees spelen

In België hebben we natuurlijk de Jupiler Pro League waar onze teams in spelen. In de competitie spelen momenteel 18 teams en de bovenstaande teams kunnen spelen in een Europese competitie. Hierbij hebben we de Champions League en de Europa League. D it is natuurlijk erg leuk omdat je op deze manier kunt testen hoe goed het team daadwerkelijk is. Je speelt dan tegen teams uit andere landen en je kunt voor de titel in een van deze competities gaan. Wanneer we kijken naar de Champions League, dan doen topclubs zoals Barcelona, Real Madrid, PSG en Ajax hier aan mee. Mocht je tegen een van deze teams spelen, dan is dit natuurlijk een geweldige ervaring. Het toernooi bestaat uit een groepsfase van teams en vervolgens kom je in de knock-out fase waarin je zowel een uit als een thuiswedstrijd speelt. Uiteraard kan het ook zo zijn dat je voor de groepsfase nog een aantal kwalificatieduels moet spelen. Dit is het geval als je in de Belgische competitie niet hoog genoeg bent geëindigd.

De Europa League

Na de CL komt de Europa League, deze competitie is van een minder hoog niveau dan de CL, dit neemt niet weg dat dit ook een erg leuke competitie is. Zo heb je hier ook een groepsfase en verschillende knock out rondes. Als Belgisch team is het in deze competitie makkelijker om verder door te stoten omdat er minder goede teams aan meedoen. Dit neemt echter niet weg dat er alsnog veel goede tegenstanders zijn. Zo doen teams zoals Sevilla, PSV en Tottenham Hotspur hier vaak aan mee. Tevens komen de teams die derde zijn geworden in de CL in de knock-out fase van de EL terecht en dit verhoogd het niveau weer.

Een BeNeLiga

Momenteel heeft men plannen om de Nederlandse en de Belgische voetbalcompetities samen te voegen. Dit om ervoor te zorgen dat het niveau omhoog gaat. In zowel Nederland als België hebben de topclubs te weinig weerstand en men wilt er met deze competitie voor zorgen dat het niveau omhoog gaat. Dit zal weer voor meer tv rechten geldzorgen en ook voor meer sponsors. Meer geld zal er uiteindelijk voor zorgen dat betere spelers aangetrokken kunnen worden en dat het niveau van de competitie weer omhoog kan gaan. Er zijn veel voor en tegenstanders van dit plan, het is afwachten of dit erdoor komt.

MEER TE WETEN KOMEN

Profvoetbal

nationale elftal

europees spelen