Voetbal in België

Voetbal in België

Voetbal, het is natuurlijk een fantastische sport en het is dan ook niet gek dat dit de meest populaire sport uit ons land is, echter is dit niet alleen in ons land het geval. Wereldwijd is het de meest populaire sport en het brengt mensen bij elkaar en zorgt voor een hoop plezier. Wij als Belgen zijn er gek op en staan als een echte 12e man achter ons nationale team. Tevens hebben we een aantal topclubs in de nationale competitie, denk hierbij aan Club Brugge en Anderlecht. Mocht jij een groot voetbalfan zijn en wil jij alles over het voetbal in België weten, dan helpt deze website jou absoluut verder. Op deze website zorgen we er namelijk voor dat we leuke artikelen schrijven over het voetbal in België. We hebben verschillende pagina’s met verschillende onderwerpen en mocht jij nog een aantal leuke onderwerpen weten, dan kan je dit zeker aan ons doorgeven. Wie weet schrijven wij er dan een leuk artikel over!

Het nationale elftal

Het nationale elftal van dit moment behoort absoluut tot de elftallen waar we het meest trots op zijn. Het nationale elftal van België is heel wat jaren erg zwak geweest. Dit heeft ervoor gezorgd dat we veel eindtoernooien hebben gemist en dit was erg zuur. Gelukkig zijn we er de afgelopen eindtoernooien wel weer bij geweest en hebben we een kwartfinale en een 3e plaats behaald op een EK en een WK en dan is natuurlijk een topprestatie. Uiteraard hadden we deze toernooien willen winnen, echter kwamen we van ver. Vraag jij je af waarom het elftal momenteel zo goed is? Lees dan verder!

Veel getalenteerde spelers

In de huidige lichting spelen veel getalenteerde spelers, een mooi voorbeeld hiervan is Eden Hazard. Hij speelt momenteel bij Real Madrid en dit geldt ook voor de keeper, Thibaut Courtois. Verder hebben we Kevin de Bruyne die bij Manchester City de absolute sterspeler is en zijn er ook nog spelers zoals Axel Witsel en Fellaini. Het was in ieder geval enorm lang geleden dat er zo’n lichting geweest is en dat maakt het nu extra leuk. Wat al helemaal leuk zou zijn is als we straks op een eindtoernooi hoge ogen kunnen gooien en een WK of een EK zouden winnen. Dit is toch wel de droom van iedere Belgische voetballiefhebber.

MEER TE WETEN KOMEN

Profvoetbal

De BeNeliga

nationale elftal

europees spelen